Rtv Horizon en Ad Verhoeven maakten de film Leende 1968 op zondag 19 april tot ‘een feestje’. Ondanks corona. Omdat iedereen verplicht aan huis gekluisterd was, heeft Witte nog… de kans gekregen van rtv Horizon om de mensen op de derde zondag van de maand toch een mooie Witte nog… dag te bezorgen.

De eerste Lindse Huiskamerquiz van TOB is een groot succes geweest. Dat bleek ook wel aan het bedrag dat er is opgehaald: liefst € 700,- voor ‘Zorgcoöperatie Graag Gedaan’.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het laatste nieuws over de activiteiten van zorgcoöperatie Graaggedaan in verband met het Coronavirus.

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. In Leende helpen we buurt- en dorpsgenoten graag, ook nu.

Op de 3e zondag van de maand organiseert zcgraaggedaan Leende onder het thema Witte nog...? van 11u tot 13u een gezellige bijeenkomst waar verhalen van vroeger verteld worden. Deze keer is het thema weer cafés en andere horeca. We gaan herinneringen ophalen over cafés van vroeger waar we het nog niet over gehad hebben.

In het kader van de landelijke actie: “week tegen de eenzaamheid “ van 1-6 oktober, organiseert Zorgcoöperatie Graaggedaan een verwenweek voor de ouderen van Leende. In deze week wordt er bij alle activiteiten die er binnen de Zorgcoöperatie worden georganiseerd iets extra’s gedaan.

Op de 3e zondag van de maand organiseert zcgraaggedaan Leende onder het thema Witte nog...? van 11u tot 13u een gezellige bijeenkomst waar verhalen van vroeger verteld worden. Deze keer laten we een film zien uit 1968 die nog niet eerder vertoond is. Wil je mee genieten van deze levende beelden uit Leende in 1968 en kijken welke personen je met ons herkend?

De gemeente luistert graag naar de ideeën van de inwoners. Wat houdt hen bezig? Wat gaat er goed? Waar moet meer aandacht voor zijn? Zij weten het beste wat er speelt in hun wijk of dorp. De gemeente is op zoek naar input op gebieden als: Het bestrijden van eenzaamheid Welke ondersteuning de gemeente kan bieden aan mantelzorgers of vrijwilligers Wat de gemeente zou kunnen doen aan armoedebestrijding Wat de gemeente kan doen aan ondersteuning van onze jeugd Er zijn 4 momenten gepland om mee te...

Vrijdagmiddag 24 mei, vanaf 15:00 uur In De Huiskamer van Graaggedaan Leende organiseert ZOEM, Zelfstandig Onbezorgd En Mobiel met je smartphone, samen met Graaggedaan, deze vrijdag middag een bijeenkomst over veilig bankieren met je smartphone. Het is de Rabobank die naar ons toekomt om uitleg te geven! Ben je een smartphone gebruiker en wil je meer weten over bankieren met deze smartphone, kom dan luisteren op vrijdag 24 mei vanaf 15:00 uur. Ben je Rabobankklant en wil je samen met hulp van...

Het project met de Dorpsauto is vorig jaar mei 2018 door de zorgcoöperatie opgestart om eenzaamheid onder ouderen te verminderen en het verlies van mobiliteit tegen te gaan. Bijvoorbeeld omdat het rijbewijs niet wordt verlengd, of omdat je partner die altijd reed ineens is weggevallen. In aanvang liep het wat stroef. We zijn inmiddels echter van 6 ritten per week naar 22 ritten per week gegaan. De Dorpsauto voorziet dus duidelijk in een behoefte. Hierom heeft het bestuur van “zorgcoöperatie...

Meer weergeven