Nu het weer beter is en het langer licht blijft is het tijd om weer lekker te gaan bewegen. Zorgcoöperatie Graaggedaan nodigt daarom alle inwoners van Leende uit om gezellig mee te gaan fietsen. In de zomertijd iedere week op woensdagavond in kleine groepjes.

Op 14 april heeft de algemene ledenvergadering plaats gevonden. Het was fijn elkaar weer eens fysiek te ontmoeten en bij te praten. Tijdens de vergadering hebben Geert Hut en Piet Kuppens afscheid genomen van het bestuur. Tecla Meekes neemt het voorzitterschap ad interim waar.

Vandaag is René Ebeling Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau, onder andere voor het vele werk dat hij verricht voor Zorgcoöperatie Graaggedaan. Wij feliciteren hem van harte met deze bijzondere onderscheiding!

Op 10 april hebben we de 2e serie foto's van Mary Verhaagen-Van Draanen over het dorpsleven tijdens de jaren tachtig en negentig laten zien. Er was veel belangstelling voor, laat de foto links zien.

Corona heeft een grote invloed gehad op de activiteiten van ZC Graaggedaan in 2021. In het activiteitenverslag over het afgelopen jaar kun je lezen wat wij gedaan hebben om onze diensten en activiteiten toch zo goed mogelijk aan Leendenaren aan te bieden.

De gemeente Heeze-Leende heeft een aantal duofietsen aangeschaft. Een daarvan wordt uitgeleend aan ZC Graaggedaan. Op 16 april wordt deze feestelijk overgedragen door wethouder Jan de Bruijn. Deze elektrisch ondersteunde fiets voor 2 personen ( die naast elkaar zitten ) kan door iedereen gehuurd worden via tel nr. 06-39547021 tegen een kleine vergoeding van € 5,-/dagdeel.

Zorgcoöperatie Graaggedaan uit Leende heeft nog geen definitieve nieuwe locatie gevonden voor de Huiskamer. De gesprekken daarover lopen nog. De gastvrouwen van de Huiskamer konden echter niet langer stilzitten en hebben een nieuw, tijdelijk onderdak gevonden bij Mien Noten, in de oude winkel van het tankstation in Leende aan de Dorpstraat 103A

Zorgcoöperatie Graaggedaan is voortdurend bezig om het welzijn van de inwoners van onze dorpen te verbeteren. Een belangrijke doelstelling is om te zorgen dat mensen langer zelfstandig en prettig thuis kunnen blijven wonen. Hier een korte update.

13 maart 2022... We zijn sinds de Corona pandemie voor het eerst in een gewone setting bij elkaar in dorpshuis De Schammert. We vertonen foto’s van Mary Verhagen- van Draanen. Zij heeft in de zeventiger en tachtiger jaren veel foto’s gemaakt van met name het boerenleven in Leende. Op 10 april volgt nog een serie foto's van Mary. Kom kijken!

Op zondag 13 februari 2022, mocht Witte nog….? voor het eerst weer gasten verwelkomen. Dat was toch fijn! We keken naar de film gemaakt door Riek van Meijl- van der Zanden. Restauratie van de kerk in 1982-1983. Je kunt hem hier terugkijken!

Meer weergeven