De Parel is er helaas mee opgehouden, maar in mei verschijnt nog een verhaal in het Valkenswaards Weekblad. Witte nog..., het hele seizoen al digitaal. We hopen jullie vanaf september weer fysiek te mogen ontvangen in de Huiskamer van de Schammert. Voor nu nog een film over de coöperatieve beregeningsvereniging de Zandberg uit 1958 die we op Youtube gevonden hebben. Hieronder kun je hem bekijken. En op heezeleende24.nl kon men lezen over de jeugdbeweging de Jonge Wacht uit de jaren dertig van...

Deze maand is de Lind Mért weer. Online vanwege corona, maar wel 3 weken lang. Een reden om deze maand stil te staan bij de geschiedenis van de Lind Mért. Het vormt samen met het verhaal over de Vrijwillige Burgerwacht en de Bijzonder Vrijwillige Landstorm en een film over de laatste melkboer van Leende ons huiswerk voor jullie voor deze maand.

Wij zijn erg blij dat we vanaf 1 april weer een nieuwe welzijnsconsulent aan het werk hebben. Graag stelt ze zichzelf hier aan u voor. Mocht u tussendoor een beroep op de WZC willen doen dan kan dat via het bekende tel. nr. 06 39562941, want Thérèse en Diny blijven de ondersteuning verlenen.

Witte nog... blijft zoals u zult weten ook in deze tijd van lock-down en thuiszitten voor u actief. We hopen dat er snel licht in de duisternis komt, en we elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook nu verblijden we u weer online, met twee verhalen en een film op RTV Horizon.

De Dorpsauto rijdt weer! Tijdens de coronatijd is er uit veiligheidsoverweging voor gekozen om tijdelijk met het vervoer met de dorpsauto te stoppen. Inmiddels is de auto voorzien van een veiligheidsscherm en kan in noodsituaties, de komende 2 maanden, weer beperkt gereden worden.

Helaas moeten we nog steeds thuisblijven. We kunnen zeker nog geen bezoek brengen aan De Huiskamer. Daarom presenteren wij onze eerste digitale versie van Witte nog... in 2021.

Het is weer bijna kerstmis. Dat was het in 1963 ook, toen winter goed op gang gekomen was en de kerststal en de kerstboom al een tijdje aan de voet bij de kerk stonden. Dit jaar is dat anders. Het sneeuwt al een paar jaar niet meer en er is nu met corona geen kerststal neergezet. De kerstboom is er gelukkig wel nog. Maar dat weerhoudt ons niet om terug in de tijd te gaan, naar 1963 toen Mina hoogzwanger was en zich op de kerst voorbereidde. En naar de overlevering van dat wie zich in de...

In 2018 is Zorgcoöperatie Graaggedaan een pilot gestart van 2 jaar om vragen van inwoners te koppelen aan formele- en informele zorg in de vorm van een Welzijnsconsulent. Wegens het succes van de pilot en het vertrek van de huidige Welzijnsconsulent zoekt Zorgcoöperatie Graaggedaan met ingang van 1 maart 2021 een opvolger. Het beoogd aantal uren is 15 uur per week. Het betreft een contract voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Tot Corona spelbreker werd, vertelden we samen met onze gasten in De Huiskamer de verhalen van vroeger. Nu doen we dat digitaal. Lees en kijk daarom de verhalen en de film die we voor november voor je klaar hebben gezet.

Het zijn rare tijden met het Corona-virus in ons midden en Piet moet dus dit jaar zonder Sinterklaas cadeautjes rondbrengen in Leende en Leenderstrijp. Af en toe uitrusten hoort daar ook bij en dat kan gelukkig bij de Huiskamer, aan de Dorpstraat in Leende. Hoe fijn is dat voor Piet?

Meer weergeven