De gemeente luistert graag naar de ideeën van de inwoners. Wat houdt hen bezig? Wat gaat er goed? Waar moet meer aandacht voor zijn? Zij weten het beste wat er speelt in hun wijk of dorp. De gemeente is op zoek naar input op gebieden als: Het bestrijden van eenzaamheid Welke ondersteuning de gemeente kan bieden aan mantelzorgers of vrijwilligers Wat de gemeente zou kunnen doen aan armoedebestrijding Wat de gemeente kan doen aan ondersteuning van onze jeugd Er zijn 4 momenten gepland om mee te...
Vrijdagmiddag 24 mei, vanaf 15:00 uur In De Huiskamer van Graaggedaan Leende organiseert ZOEM, Zelfstandig Onbezorgd En Mobiel met je smartphone, samen met Graaggedaan, deze vrijdag middag een bijeenkomst over veilig bankieren met je smartphone. Het is de Rabobank die naar ons toekomt om uitleg te geven! Ben je een smartphone gebruiker en wil je meer weten over bankieren met deze smartphone, kom dan luisteren op vrijdag 24 mei vanaf 15:00 uur. Ben je Rabobankklant en wil je samen met hulp van...
Het project met de Dorpsauto is vorig jaar mei 2018 door de zorgcoöperatie opgestart om eenzaamheid onder ouderen te verminderen en het verlies van mobiliteit tegen te gaan. Bijvoorbeeld omdat het rijbewijs niet wordt verlengd, of omdat je partner die altijd reed ineens is weggevallen. In aanvang liep het wat stroef. We zijn inmiddels echter van 6 ritten per week naar 22 ritten per week gegaan. De Dorpsauto voorziet dus duidelijk in een behoefte. Hierom heeft het bestuur van “zorgcoöperatie...
Weet u nog, 5 jaar geleden? Toen zijn wij met de ZCGraagGedaan in in Leende gestart. Het krantenartikel verhaalt er nog over. Daarom vieren we op zaterdag 13 april ons lustrum, we houden een Open Dag! We hebben dan een infomarkt, waar onder andere onze gastvrouwen, de Zonnebloem, K.B.O., de mannen van Metaal en Zorgboerderij Molenschut vertegenwoordigd zijn. En we willen onze Welzijnsconsulent aan jullie en aan alle inwoners van Leende voorstellen. Komt u ook?
Op donderdag 11 april vindt om 20 uur 's avonds de Algemene ledenvergadering plaats. Op de agenda staan de projecten met de op 1 maart gestarte Welzijnsconsulent en de Dorpsauto, die in mei in 2018 is gestart. Ook ter agenda staan: het jaarverslag 2018, de financiële verantwoording en verschillende bestuursaanpassingen. De koffie staat klaar. We hopen u te verwelkomen.
Vanaf 1 Maart heeft de Zorgcoöperatie Petra Bakker -Verhoeven aangesteld als onze Welzijnsconsulent ofwel WZC. Zij wordt daarbij intensief ondersteund door Thérèse Tielen en Diny Simkens. De WZC zal bereikbaar zijn onder telefoonnummer 06-39562941, dat voor iedere inwoner van Leende toegankelijk is. Inwoners kunnen er terecht met vragen op het gebied van welzijn, diensten, zorg, wonen, opvoeden en opgroeien. De WZC gaat samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing.
Op de 3e zondag van de maand organiseert zcgraaggedaan Leende onder het thema Witte nog...? van 11u tot 13u een gezellige bijeenkomst waar verhalen van vroeger verteld worden. Deze keer gaat het over het boerenleven in Leende. Wilt u mee genieten van het verhaal daarover? Kom dan zondagmorgen 17 februari 20 januari om 11 uur naar De Huiskamer aan de Dorpsstraat 67.
Kroegpraat. Daar ging het zondag 20 januari over bij Witte nog... Het Eindhovens Dagblad was erbij... Klik op de afbeelding links om hun filmpje te zien, met wat Janus de Vocht en Sjef van Engelen erover verteld hebben. Hieronder is te lezen wat Diede Hoekstra voor het Eindhovens Dagblad erover opgeschreven heeft.
Op de 3e zondag van de maand organiseert zcgraaggedaan Leende onder het thema Witte nog...? van 11u tot 13u een gezellige bijeenkomst waar verhalen van vroeger verteld worden. Deze keer is het thema cafés en andere horeca. Toos gaat met samen met andere leden van het team Witte nog…. de cafés bezoeken en herinneringen ophalen. Wilt u mee genieten van de muziek, het verhaal en de gedichten, kom dan zondagmorgen 20 januari om 11 uur naar De Huiskamer aan de Dorpsstraat 67.
We zijn in Heeze-Leende bezig met een project ZOEM, zelfstandig onbezorgd en mobiel met je smartphone. Je kunt op dit project stemmen. Dan kunnen we een geldprijs winnen om veel mensen mee te laten doen. Op 15 februari 2019 is de prijsuitreiking.

Meer weergeven