Zorgcoöperatie “Graag gedaan” Leende biedt, zoals bekend, vervoer aan alle inwoners van Leende, Leenderstrijp en Sterksel. Van de "Dorpsauto" wordt vaak en dankbaar gebruik gemaakt, en hieronder is daar ook een leuk filmpje van te zien. Minder bekend is de mogelijkheid van eigen vervoer. Hiermee rijden chauffeurs u met hun eigen auto naar een bestemming buiten de regio. Van deze mogelijkheid wordt nog weinig gebruik gemaakt.

Op 10 maart van dit jaar vieren wij het 10-jarig bestaan van onze zorgcoöperatie Graaggedaan in Leende. Wij hopen jullie dan te ontmoeten in gemeenschapshuis “De Schammert”.

Witte nog….Leende? organiseert op zondag 18 februari 2024 van 11u tot 13u weer een bijeenkomst in De Schammert in Leende. Zondag ná Carnaval. Deze keer praten we over de jeugdbeweging in Leende vroeger. O.a. over Jong Nederland vanaf de start in 1964.

Onder grote belangstelling hebben we teruggeblikt op de Torenfeesten van 1974. Met Leendenaren in mooie klederdracht op de speciale markt, een enorm aantal gildebroeders dat acte de presence gaf in Leende, de belangrijke gasten die aanwezig waren bij de speciale eucharistieviering, het eerste wagenspel, spannende sportwedstrijden, enzovoort. Het levert prachtige teksten en plaatjes op.

Het is weer geleden dat we zo'n kerst hadden als op de foto. Dat neemt niet weg dat er grote belangstelling was voor de kerstbijeenkomst van Witte nog....? op 17 december. De gasten genoten van de muziek van Ad Verhoeven, Mistral Music, en van de film uit 1999 'De droom van pastoor De Vries die verwezenlijkt werd'.

Ook bij de zorgcoöperatie is het deze maand kerst. Zo hebben de gastvrouwen weer de kerstboom opgetuigd en een kerstlunch verzorgd. Ze hebben er leuke filmpjes van gemaakt, zodat jullie het ook kunnen zien.

Afgelopen zondag, 17 december, was er een bijeenkomst van Witte nog….? over Kerst, in De Schammert. Ad Verhoeven, van Mistral Music, luisterde de bijeenkomst op met toepasselijke muziek. We zongen ook met hem samen. zoals bij deze mooie uitvoering van Jingle Bells.

Heb jij interesse in het verzorgen van huishoudelijke hulp op regelmatige of incidentele basis? Voor ouderen in Leende is deze hulp onmisbaar.

Witte nog….? organiseert op zondag 17 december vanaf 11:00 uur een bijeenkomst in De Schammert in Leende. Het thema is Kerst rondom en in de kerk.

Een sfeerimpressie van het Digisnacken in de biobliotheek op 28 november, met kleine 'weetjes' voor de digitaal al wat verder gevorderden.

Meer weergeven