Met de vakantie voor de deur en veel Oekraïense gasten in ons dorp, wil het Digi Café Leende en Leenderstrijp extra aandacht besteden aan vertaalapps. In het Digi Café kunnen we samen de app installeren en kijken hoe je ermee kunt werken. Iedereen is van harte welkom in Leende op dinsdag 25 juni van 10.30 tot 12u en in Leenderstrijp op vrijdagmiddag 28 juni van 14u tot 15.30.

Beste leden van de zorgcoöperatie, Omdat aanstaande zondag een plechtige eucharistieviering plaatsvindt ter gelegenheid van het 550-jarig jubileum van onze kerk zal er die ochtend geen koffie-bijeenkomst zijn in het Leenderhof. Met vriendelijke groet, Het bestuur
Iedere maandagmiddag trekken wij als wandelclub van Zorgcoöperatie Graaggedaan in Leende onze wandelschoenen aan. Voor een rondje door en rondom Leende. Om 13.00 uur staan we klaar bij gemeenschapshuis De Schammert tegenover de kerk. Om er dan op uit te gaan. Wandelen is goed voor je gezondheid en geest. En je bent ook weer eens in beweging geweest. Het is altijd gezellig. Loop een keer mee.

Op zondag 28 april vertelde Witte nog....? in De Schammert over de meer dan 50 jaar bestaande avondvierdaagse. Het was een levendige bijeenkomst, termeer omdat veel voormalige begeleiders van deze avondvierdaagse aanwezig waren. Zij hadden ons van veel mooi materiaal voorzien, waaronder een film. De link naar de film staat op de laatste pagina van het verhaal. Maar we laten hem hieronder alvast zien. Martien van Mensvoort droeg een mooi gedicht over Leende voor. Erik van Asten legde de momenten...

Vorige week dinsdag, op 30 april, vond de jaarlijkse ledenvergadering van Zorgcoöperatie Graaggedaan plaats. De bijeenkomst werd goed bezocht, met 55 mensen die aanwezig waren. De foto geeft een impressie ervan weer. Als u het nog eens na wilt lezen: het verslag van de jaarvergadering en het activiteitenverslag van 2023 staan op deze pagina.

De gemeente vraagt aandacht voor Mental Gym. Men wil aandacht voor het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en het vergroten van bewustzijn over hoe men mentaal fit kan blijven. In de diverse kernen van onze gemeente wordt in de maand mei aandacht geschonken aan Mental Gym. In een workshop willen we uitleggen wat Mental Gym is en wat je moet doen om mentaal fit te blijven. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op voor deze (gratis) workshop. Er is een workshop: In Heeze op maandagochtend 27...

Gisteravond, op dinsdag 30 april, heeft de Rabobank een heldere presentatie gegeven over de risico's van fraude van vandaag de dag. Het was erg leerzaam. Voor degenen die er niet bij konden zijn hebben we de dia's van de presentatie hier daarom nog eens weergegeven.

De gevolgen van internetfraude zijn groot. Jaarlijks overkomt het duizenden mensen, met vaak grote gevolgen. Daarom organiseert de zorgcoöperatie – samen de Rabobank – hier op 30 april om 20:15 uur een voorlichtingsavond over.

Het bestuur van de ZCGG nodigt uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. De vergadering vindt plaats op dinsdag 30 april 2024 om 19.00 uur in De Schammert. Het eerste deel van de vergadering is alleen toegankelijk voor leden. Het tweede gedeelte van de vergadering (inloop vanaf 20.00 uur, start presentatie ca. 20.15 uur) is ook toegankelijk voor niet-leden. Tijdens het tweede gedeelte zal Harry Maas van de Rabobank spreken over digitale oplichting (phishing).

De Nuenense verpleegkundige Carien van Poppel sluit haar loopbaan binnenkort af. In een interview met het Eindhovens Dagblad kijkt zij erop terug. Het interview is zo waardevol, dat we het hieronder integraal weergeven. Omdat het veel met gezond en gezellig oud worden in Leende te maken heeft.

Meer weergeven