Helaas moeten we nog steeds thuisblijven. We kunnen zeker nog geen bezoek brengen aan De Huiskamer. Daarom presenteren wij onze eerste digitale versie van Witte nog... in 2021.

Het is weer bijna kerstmis. Dat was het in 1963 ook, toen winter goed op gang gekomen was en de kerststal en de kerstboom al een tijdje aan de voet bij de kerk stonden. Dit jaar is dat anders. Het sneeuwt al een paar jaar niet meer en er is nu met corona geen kerststal neergezet. De kerstboom is er gelukkig wel nog. Maar dat weerhoudt ons niet om terug in de tijd te gaan, naar 1963 toen Mina hoogzwanger was en zich op de kerst voorbereidde. En naar de overlevering van dat wie zich in de...

In 2018 is Zorgcoöperatie Graaggedaan een pilot gestart van 2 jaar om vragen van inwoners te koppelen aan formele- en informele zorg in de vorm van een Welzijnsconsulent. Wegens het succes van de pilot en het vertrek van de huidige Welzijnsconsulent zoekt Zorgcoöperatie Graaggedaan met ingang van 1 maart 2021 een opvolger. Het beoogd aantal uren is 15 uur per week. Het betreft een contract voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Tot Corona spelbreker werd, vertelden we samen met onze gasten in De Huiskamer de verhalen van vroeger. Nu doen we dat digitaal. Lees en kijk daarom de verhalen en de film die we voor november voor je klaar hebben gezet.

Het zijn rare tijden met het Corona-virus in ons midden en Piet moet dus dit jaar zonder Sinterklaas cadeautjes rondbrengen in Leende en Leenderstrijp. Af en toe uitrusten hoort daar ook bij en dat kan gelukkig bij de Huiskamer, aan de Dorpstraat in Leende. Hoe fijn is dat voor Piet?

Zorgcoöperatie Graaggedaan heeft subsidie gekregen voor het nieuwe programma ZOEM Zelfmanagement. Hiermee wordt u gestimuleerd om meer zelf te regelen met hun smartphone. U kunt zich voor dit programma aanmelden.

Vanwege corona mogen we nog steeds niet bij elkaar komen. Daarom is Witte nog... in oktober digitaal gegaan. Met: Een mooie foto met tekst over het gilde Sint Catharina en Sint Barbara op Heeze-Leende24. Een film op RTV Horizon over Leende in 1968. Ook is er een artikel over het Patronaat geplaats, in de Parel. Het knipsel daarvan kun je hieronder lezen. Veel lees- en kijkplezier, team Witte nog.... ?

Wat zou het mooi zijn als wij optimaal gebruik konden maken van het mooie gebaar dat de Rabobank ook dit jaar weer maakt om onze clubkas te versterken. En dat kan als u daarin mee doet. Wij kunnen de middelen goed gebruiken voor alle plannen die we hebben.

Kom erbij! Dat is het motto van de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2020 is van 1 t/m 8 oktober 2020. Wij, als zorgcoöperatie Graag Gedaan, willen graag extra aandacht geven aan onze leden, vrijwilligers en alle dorpsbewoners. Daarom hebben we voor deze week een leuk programma gemaakt.

Rtv Horizon en Ad Verhoeven maakten de film Leende 1968 op zondag 19 april tot ‘een feestje’. Ondanks corona. Omdat iedereen verplicht aan huis gekluisterd was, heeft Witte nog… de kans gekregen van rtv Horizon om de mensen op de derde zondag van de maand toch een mooie Witte nog… dag te bezorgen.

Meer weergeven