Er zijn 75 bezoekers... Dat mag ook wel, want Witte nog...? staat deze keer in het teken van de Lind Mert. Een traditie die al ruim drieëneenhalve eeuw bestaat. Al in januari 1657 werd het verzoek ervoor ingediend bij de Staten Generaal. In oktober van datzelfde jaar werd dat toegekend. Een lange, kleurrijke geschiedenis dus, van onze halfvasten markt, van wat vroeger waarschijnlijk meer een veemarkt was naar een markt met allerlei koopwaar. We hebben het verhaal dat verteld is, weer voor je...

Op zondag 12 februari hebben we bij Witte nog....? samen met elkaar stilgestaan bij de boerenorganisaties en de foto's van vroeger. Met een mooi verhaal van Tiny van Mensvoort over hoe de "Van Mensvoort tak" naar Leende kwam. En waar de foto over gaat. Dit zijn de verhalen die we graag willen horen. Zondag 19 maart is de volgende Witte nog...? Kom jij dan ook zo'n mooi verhaal vertellen? Dat zou leuk zijn!

Het repair café?? Wat is dat toch ook alweer? Oh ja, dat is die club waar je elke maand met je kapotte spullen en kleren naar toe kunt, en die helpt om ze te repareren. Vrijwilligers helpen je bij reparaties van alle mogelijke draagbare huis-, tuin- en keukenspullen. Voor het verstellen en aanpassen van kleding kun je er ook terecht. Je krijgt er zelfs ook nog een bakje koffie of thee bij. Dat kost slechts € 0,50 per kop. Top!

Zoals velen van jullie wellicht weten, organiseren wij elke maand in De Schammert de Huiskamerlunch. Het is elke keer weer een feestje om bij elkaar te zijn. Wil je ook een keertje mee lunchen geef je dan snel op! Op dinsdag 7 maart zijn nog enkele plaatsen vrij.

Op de bijeenkomst afgelopen zondag van Witte nog...? zijn 2 mooie verhalen van vroeger verteld. Ze zijn verteld aan de hand van foto's van Mary Verhaagen. We hebben onze bezoekers zo een mooie zondagochtend mee bezorgd. We hopen dat jullie als lezer ze net zo mooi zullen vinden.

De afgelopen jaren kon door Corona onze traditionele nieuwjaarsborrel helaas niet doorgaan. Gelukkig kan dat nu weer wel en kunnen we het nieuwe jaar weer met een nieuwjaarsborrel inluiden. We nodigen al onze leden, vooral ook de nieuwe leden van de Kruisvereniging Leende, uit om op zaterdag 14 januari van 16.00- 18.00 uur een toost uit te brengen op het nieuwe jaar in ons nieuwe home in Leenderhof.

Afgelopen zondag hebben we een leuke kerstbijeenkomst gehad! We hebben het vertelde verhaal weer voor jullie klaargezet. Veel leesplezier en iedereen nog fijne feestdagen gewenst. Het team Witte nog....? Erik van Asten, Cintha Bax, Johan Bax, René Ebeling, Frans van Mierlo, Toos van Lieshout, Janus de Vocht en Erik Willems.

Leden van de Kruisvereniging Leende hebben tot nu toe gebruik kunnen maken van medische hulpmiddelen zoals krukken, een rolstoel, een rollator, bedverhogers , looprekken enzovoort . Deze dienst wordt vanaf januari 2023 overgenomen door ZC Graaggedaan.

Graag nodigen we u uit voor een open dag, om onze nieuwe Huiskamer te komen bekijken! Bij de open dag kunt u gezellig binnenlopen en bekijken hoe onze nieuwe Huiskamer eruitziet en ervaren wat er allemaal te doen is.

Op zondag 18 december organiseert Witte nog...? van 11u tot 13u een gezellige Kerstbijeenkomst. Wil je meegenieten van de kerstverhalen- en gedichten en de mooie kerstfoto's, kom dan zondagmorgen 18 december om 11u naar De Schammert, Dorpsstraat 59 in Leende.

Meer weergeven