De gevolgen van internetfraude zijn groot. Jaarlijks overkomt het duizenden mensen, met vaak grote gevolgen. Daarom organiseert de zorgcoöperatie – samen de Rabobank – hier op 30 april om 20:15 uur een voorlichtingsavond over.

Het bestuur van de ZCGG nodigt uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. De vergadering vindt plaats op dinsdag 30 april 2024 om 19.00 uur in De Schammert. Het eerste deel van de vergadering is alleen toegankelijk voor leden. Het tweede gedeelte van de vergadering (inloop vanaf 20.00 uur, start presentatie ca. 20.15 uur) is ook toegankelijk voor niet-leden. Tijdens het tweede gedeelte zal Harry Maas van de Rabobank spreken over digitale oplichting (phishing).

De Nuenense verpleegkundige Carien van Poppel sluit haar loopbaan binnenkort af. In een interview met het Eindhovens Dagblad kijkt zij erop terug. Het interview is zo waardevol, dat we het hieronder integraal weergeven. Omdat het veel met gezond en gezellig oud worden in Leende te maken heeft.

Op 2 april was de paaslunch in de Schammert. Iedere eerste dinsdag van de maand wordt er in de Schammert een lunch verzorgd door een aantal gastvrouwen van Zorgcoöperatie Graaggedaan. Het was ook nu, zoals bij elke lunch, erg gezellig. Dat kun je in het filmpje hieronder zien. We hebben lekker gegeten met onder andere champignonsoep, diverse broodjes, salades en een gekookt eitje. Ook was er voor iedereen een gehaakt paasmandje met eitjes. Als u wilt deelnemen aan onze maandelijkse lunch kunt...

Op zondag 17 maart vertelden Witte nog….? en haar gasten over de bezigheden van de Leendse bevolking naast de boerenbedrijvigheid. De sigarenmakers en sigarenfabriekjes, de houtkap en houtbewerking. We kwamen veel bekende familienamen tegen, zoals Baudoin, van Susante, Cardinaal, Verhees en Bax. Er was weer veel belangstelling.

Terugblik op het 10 jarig bestaan
Op zondag 10 maart vierden wij ons 10-jarig bestaan in “De Schammert”. Wat was het gezellig en druk! Bekijk de foto's en het filmpje over het feest en vooral ook het interview van Piet Kuppens en Riet van den Broek over hun ervaringen met en het belang van de zorgcoöperatie. Het bestuur had het in ieder goed naar zijn zin:)

Vandaag, op vrijdag 15 maart, hebben we afscheid genomen van Mien Noten tijdens een hele mooie dienst in aanwezigheid van veel collega-vrijwilligers. Hierbij delen we graag het gedachtenisprentje van Mien. Wij wensen de familie Noten-Verest heel veel sterkte. De naam van Mien zal nog vaak genoemd worden, we gaan haar missen.

Op zondag 18 februari is bij Witte nog...? het verhaal van de start van de jeugdbeweging in Leende verteld.

We bestaan 10 jaar! Tijd voor herinneringen van oud bestuursleden
Deze maand bestaat Zorgcoöperatie Graaggedaan 10 jaar. Op 10 maart aanstaande vieren we dat met een mooie inloopdag in De Schammert. Tien jaar... een hele tijd alweer. Geert Hut, Piet Kuppens en Diny Simkens stonden aan de basis ervan. Zij delen graag enkele van hun herinneringen.

Zorgcoöperatie “Graag gedaan” Leende biedt, zoals bekend, vervoer aan alle inwoners van Leende, Leenderstrijp en Sterksel. Van de "Dorpsauto" wordt vaak en dankbaar gebruik gemaakt, en hieronder is daar ook een leuk filmpje van te zien. Minder bekend is de mogelijkheid van eigen vervoer. Hiermee rijden chauffeurs u met hun eigen auto naar een bestemming buiten de regio. Van deze mogelijkheid wordt nog weinig gebruik gemaakt.

Meer weergeven