Van 14 t/m 22 september stond Leende in het teken van Leende 80 jaar vrijheid. Witte nog... droeg haar steentje bij in de vorm van het leveren van foto’s en het vertellen van verhalen over oorlog en bevrijding in Leende. Samen met bibliotheek Dommeldal is het een mooi geheel geworden. Dank aan alle vertellers, die mooie, aangrijpende verhalen over Leende in die tijd vertelden. Je kunt ze hier nalezen. En op Youtube staan er hele mooie filmpjes over! Veel lees- en kijkplezier. En tot de...

Lindt verbindt 2024
LIND VERBINDT Een week van ontmoeten. Een week vol activiteiten waarbij ontmoeten centraal stond. Gewone momenten worden bijzonder als je ze kunt delen. Een sfeerimpressie.

Tijdens de Week van de Ontmoeting worden in onze gemeente tal van activiteiten georganiseerd om verbinding en saamhorigheid te versterken. Het is dé kans om nieuwe mensen te leren kennen, samen te komen en elkaars verhalen te delen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Ook in Leende zijn er allerlei dingen te doen in deze week.

Als zorgcoöperatie willen we onze vrijwillgers wat vaker in beeld brengen. Vandaag beginnen we met een hele bijzondere: Hans van Weert. Hij fotografeert en digitaliseert heel wat af!

Op vrijdag 6 september was weer de jaarlijkse vrijwilligersdag. In Brasserie Gezellig. De sfeer was leuk en de voorzitter had er zin in, laten de onderstaande foto's en filmpjes zien.

We vieren deze maand 80 jaar vrijheid in Leende. Op zondag 15 september is het druk in Leende met oorlogsvoertuigen. Daarom is er geen Witte nog…? op zondag maar wel op vrijdag. Bibliotheek Dommeldal en Witte nog….Leende? organiseren op vrijdag 20 september samen een bijeenkomst in De Schammert in Leende. We hebben gasten die komen vertellen over Leendse ervaringen in de oorlog en vlak daarna. Wij willen ook foto’s laten zien. LET OP Entreeprijs € 3,-. Inclusief een kopje koffie of...

Inmiddels mag ik al weer ruim drie jaar de functie vervullen van welzijnsconsulent in Leende. Dat doe ik met heel veel plezier. Een groot aantal mensen in Leende weten mij inmiddels te vinden. Ze bellen zelf als ze vragen hebben of ik kom met een bepaalde regelmaat bij hen op bezoek. Ook als u geen vraag heeft maar het fijn vindt om een keer een kop koffie te drinken met mij: dan kan dit altijd. Ik kom graag bij u langs!

Zoals wellicht bekend is onze zorgcoöperatie erg betrokken bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen op de Mariahoeve. We willen daarom graag stilstaan bij een belangrijke spil in het net, die belast is met de dagelijkse opvang van deze vluchtelingen. Dat is Anouk Verbeek.

We willen graag ons nieuwe lid van de Raad van Advies aan jullie voorstellen: Jan Verasdonck.

Met de vakantie voor de deur en veel Oekraïense gasten in ons dorp, wil het Digi Café Leende en Leenderstrijp extra aandacht besteden aan vertaalapps. In het Digi Café kunnen we samen de app installeren en kijken hoe je ermee kunt werken. Iedereen is van harte welkom in Leende op dinsdag 25 juni van 10.30 tot 12u en in Leenderstrijp op vrijdagmiddag 28 juni van 14u tot 15.30.

Meer weergeven