Peer van Lind kamer

In de Peer van Lind kamer is het archief van Piet Willems geordend en opgeslagen. Het is een aparte kamer in het gebouw aan de Dorpsstraat 67.

 

Het archief bestaat uit allerlei kranten artikelen die Piet heeft geschreven voor De Parel (en eerder het Eindhovens Dagblad) waarvoor hij correspondent was. 

 

Dorpsbewoners kunnen er herinneringen over Leende en zichzelf ophalen, zoals de foto links laat zien.

 

 

 

Piet Willems was op en top Leendenaar

Peer van Lind, ofwel Piet Willems, was een echte Leendenaar, zoals dit citaat uit een krant laat zien:

 

LEENDE - “Als correspondent bij weekblad De Parel en eerder het Eindhovens Dagblad vond hij het zijn taak streng naar beslissingen en uitspraken van de overheid te kijken. Dat deed hij wel eerlijk en gezond kritisch”, herinnert Wim Baudoin (78) zich zijn dorpsgenoot. Baudoin kent Piet Willems uit het verenigingsleven en rekent zich, net als Willems, tot de ‘fanatieke’ Leendenaren.

 

“Hij was een échte Leendenaar, had er alles voor over en verdedigde zijn dorp te vuur en te zwaard. Piet voelde zich verslaggever en had geen politieke ambities. Maar met de manier waarop hij mensen benaderde en bekritiseerde, zat hij een beetje aan de linkse kant. Toch zou hij het zelf nooit zo gezegd hebben”, vertelt Baudoin. 

 

Piet Willems werkte bij Philips en was daarnaast correspondent. Verder kent Wim Baudoin hem ook als een sociaal bewogen inwoner: “Ik heb hem nog als jeugdtrainer gehad bij voetbalvereniging DOSL. Hij bemoeide zich heel erg met de opleiding van de jeugdleden. Voor ons was hij de grote jeugdleider.”

 

Verder zorgde Willems voor de oprichting van schaakclub De Toren en werkte hij lang mee met heemkundekring De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten."

 

U kunt de kamer op afspraak bezoeken of als de Huiskamer aan de Dorpstraat 67 open is.