Bijeenkomst 'Voorkom fraude'. Op 30 april.

"Mij overkomt dit niet."

 

Op veel familiefeestjes of in kroeggesprekken hoor je deze uitspraak als het gaat over allerlei vormen van digitale fraude.

 

En toch zijn er honderdduizenden die er jaarlijks intrappen, van hoog tot laag, van arm tot rijk en van jong tot oud.

 

De gevolgen zijn groot; niet alleen voor de bank, maar vooral voor de persoon die het treft.

 

Die laatste zit niet alleen in veel gevallen met de financiële schade; naast het idee dat je zo stom bent geweest erin te tuinen, krijg je ook de hele rompslomp er gratis bij: van het ontsmetten van je computer, melden bij de politie, het aanvragen van een nieuwe bankpas en ander ongemak. 

 

In veel gevallen zijn oudere mensen voor deze digitale fraude het meest kwetsbaar.

 

Daarom heeft de zorgcoöperatie – in samenwerking met de Rabobank – het initiatief genomen om over dit onderwerp een voorlichtingsavond te organiseren op dinsdagavond 30 april om 20.15 uur in de Schammert (toegang gratis voor iedereen).

 

Er wordt ingegaan op de verschillende vormen van fraude, hoe u deze kunt herkennen en vooral hoe u kunt voorkomen om zelf slachtoffer te worden. En mocht u er toch de dupe van worden, dan wordt u verteld wat u allemaal moet doen om de schade tot een minimum te beperken.

 

Wij nodigen u allemaal uit bij deze leerzame voordracht aanwezig te zijn!

 

Voorafgaande aan deze presentatie zal om 19.00 uur de besloten jaarvergadering voor leden van de zorgcoöperatie plaatsvinden; eveneens in de Schammert.

 

Tot dan!

 

Zorgcoöperatie Graaggedaan