Uitnodiging Witte nog....? Zondag 18 februari

Witte nog….Leende?  organiseert op zondag 18 februari 2024 van 11u tot 13u weer een bijeenkomst in De Schammert in Leende. Zondag ná Carnaval. Deze keer praten we over de jeugdbeweging in Leende vroeger. O.a. over Jong Nederland  vanaf de start in 1964.

 

Wij willen samen met de gasten foto’s en een filmpje bekijken en erover vertellen. Leiders van toen vertellen verhalen. Geef het door aan mensen om je heen die bij Jong Nederland waren en die de foto’s willen zien. De Schammert is samen met de gastvrouwen van Graaggedaan onze gastheer

 

LET OP. Er is een entreeprijs van € 2.50. Hiervoor ontvangt u 2 kopjes koffie en koek. Graag gepast betalen.

 

Het verhaal gaat over de Jonge Wacht, het KMG (katholieke meisjes gilde) , de verkenners, maar vooral over het in 1964 opgerichte Jong Nederland.

 

Dat was een initiatief van kapelaan Groothuijzen. De eerste leiders en leidsters waren; Peter Willems en André Fransen, Francien (Zus) Ras- van Meijl en Cintha Bax- van der Kruis. Jong Nederland was aanvankelijk enkel voor jongens. In 1987 werd Jong Nederland een organisatie voor meisjes en jongens. 

 

We hopen je te zien!