Even voorstellen, nieuw bestuurslid Maarten van Gorp

Ik ben Maarten van Gorp, 52 jaar en woon sinds 14 jaar in Leende. Getrouwd met Ursula. Ik heb 3 kinderen, Jordi van 19, Thijmen van 18 en Mirte van 16 jaar oud. Ik werk meer dan 20 jaar in de hulpverlening en de laatste jaren in de welzijnssector bij Lumens als maatschappelijk werker. Ik ben gespecialiseerd in mensen met Niet aangeboren hersenletsel, autisme en mensen met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast geef ik trainingen en begeleid ik mensen bij verlies en rouw.

 

Ik ben opgegroeid op een boerderij en ben boer geweest en zat in maatschap met mijn vader op het melkbedrijf. Op mijn 23e kreeg ik een zwaar motor ongeluk waarbij ik mijn rug brak.

 

 

Na een jaar revalideren van letterlijk vallen en opstaan ben ik het huis uit gegaan. Sindsdien ben ik onafscheidelijk van mijn krukken. Ik ben gaan studeren in Eindhoven in de sociaal pedagogische hulpverlening. Tijdens deze opleiding heb ik mijn vrouw ontmoet en zijn we samen stage gaan lopen in Curaçao voor een jaar. Op een internaat voor straatjongeren.

 

Ik heb daarna gewerkt met verslaafden, Stichting Troje: uit huis geplaatste jongeren, Sint-Marie: kinderen op een woongroep met autisme, ORO mensen met een verstandelijke beperking als woonbegeleider. De afgelopen 5 jaar werk ik bij Lumens als maatschappelijk werker en ik ga starten met een eigen bedrijf als Rouwcoach bij verlies en leven.

 

Mijn hobby’s zijn muziek, muziek spelen, gitaar en zingen. Beeldende kunst maken bij Kunstkring De Eymerinck in de kunstkazerne in Heeze. Reizen en naar festivals, waarvan Oerol en Rockwerchter elk jaar. Ik zit bij KNAL volwassen toneel en begeleid de jeugd bij LEF jongerentoneel.

 

Ik zit sinds een jaar bij de toegankelijkheidscommissie in Heeze/Leende/Strijp/Sterksel. Vorig jaar ben ik gevraagd of ik in het bestuur van de zorg coöperatie wil komen. Vooral vanwege mijn welzijns achtergrond. Mijn taken zijn gesprekken met de gemeente, begeleiden van  de zorgconsulente Angela. Kennismaking met de vrijwilligers en de eerste informatie/ voorlichting geven rondom vrijwilligerswerk, het laten ondertekenen  van de vrijwilligers contracten.

 

Het verbaasde mij wat een gedreven en grote organisatie de zorgcoöperatie is. Er gaat een nieuwe wereld voor mij open. Zoveel activiteiten en vrijwilligers die laagdrempelig iets betekenen voor de inwoners van Leende. Trots om hier een onderdeel van te zijn.

 

 

Groetjes Maarten