Wat is er verteld over de wielerronden van Leende?

Siem Rutten en zijn neef Jan Rutten Lzn. namen in 1969 het initiatief om elk jaar een amateur-wielerronde te organiseren in Leende.

 

De organisatie ervan lag bij de carnavalsvereniging. Toen het een ronde voor professionals werd lag de organisatie bij het Wielercomité Leende. In alle gevallen werd er samengewerkt met TWC De Kempen in Valkenswaard.

 

 

De amateurronde bleef 7 jaar bestaan. Gestimuleerd door burgemeester Rob Waelput begon Siem c.s. in 1976 met een jaarlijkse profronde, die het tien jaar uithield. Als voorprogramma reden toen ook amateurs hun ronde.

 

Er zijn in die tijd diverse bekende namen naar Leende gekomen. Winnaars waren onder anderen Jan van Katwijk 1978, Bert Oosterbosch 1980, Leo van Vliet 1983 en Hennie Kuiper 1984. Ook Joop Zoetemelk maakt in Leende zijn opwachting.

 

Zo begon Toos haar verhaal over de wielerronden van Leende, bij Witte nog....? op 23 oktober 2022.

 

Wil je het hele verhaal weten of nog een keer teruglezen samen met de foto's erbij? Download dan deze aflevering van Witte nog....?