Het kan zomaar gebeuren...

We weten het allemaal: een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk je alles netjes voor elkaar te hebben en een prettig en zelfstandig leven te kunnen leiden, lig je ineens langs je loopband met een ernstig gewonde knie.

 

Het overkwam Nort Liebrand toen hij lekker aan het sporten was in zijn kelder.

 

"Ik maakte onverwachts een flinke val en moest hiervoor geopereerd worden aan mijn knie met daarna een lange revalidatieperiode. Het verbaasde me dat ik hierdoor ineens met een aantal zaken te maken kreeg waar ik eerder nog nooit bij stil had gestaan.

 

Een aantal vragen zijn in de dagen na mijn val bij mij naar boven gekomen, welke ik graag met u deel:

  • Hoe bereik je een buitenstaander in geval van nood? En wie bel je dan als eerste?
  • Wie schakelt een arts in of brengt je naar de dokter of het ziekenhuis? En wie haalt je medicijnen voor je op bij de apotheek?
  • Wie regelt je krukken en andere hulpmiddelen en waar kun je dit doen?
  • Wie helpt je bij je persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden wanneer je dit tijdelijk zelf even niet kunt?
  • Wie doet er boodschappen en kan er voor je koken?
  • Wie kan je helpen bij het schoonmaken van je huis?

Je denkt vaak dat je al deze zaken goed geregeld hebt, tot je ineens toch echt hulp nodig hebt. Ik raad iedereen aan hier vast eens goed over na te denken!"

 

Mocht je vastlopen bij deze vragen of onverwachts hulp nodig hebben? Bel dan gerust eens met onze Welzijnsconsulent Angela via telefoonnummer: 06-39562941