Certificaten voor deelnemers ZOEM zelfmanagement

In Heeze-Leende wordt hard gewerkt aan zelfredzaamheid en het voorkomen van eenzaamheid. 

 

In alle kernen van de gemeente is een groep bezig met ZOEM zelfmanagement, een initiatief van Zorgcoöperatie Graaggedaan, Gociëty uit Leenderstrijp en ondersteund door de gemeente Heeze-Leende.

 

ZOEM staat voor zelfstandig, onbezorgd en mobiel met je smartphone. Samen met vrijwilligers van ZOEM leren de deelnemers, vooral ook met elkaar,  hun eigen leven en de noodzakelijke ondersteuning te regelen. Daardoor ontwikkelen zij het praktische vermogen om zichzelf te redden in lichamelijk, sociaal en psychisch opzicht. Men gaat uit van het positieve; wat kan ik zelf?

 

Wanneer de deelnemers door de beginfase van het project heen zijn en klaar zijn voor de volgende fase ‘ZOEM voor elkaar’, ontvangen zij hiervoor een certificaat. 

 

De eerste certificaten zijn uitgereikt door wethouder Jan de Bruijn, in Leenderstrijp op vrijdag 29 oktober.

Ook de voorzitter van Zorgcoöperatie Graaggedaan was hierbij aanwezig. Welzijn en Zorg Leenderstrijp ondersteunt het project en biedt gastvrijheid aan de deelnemers. Deze deelnemers zijn door de beginfase van het project heen en zijn klaar voor de volgende fase ‘ZOEM voor elkaar’. De gemeente ondersteunt deze deelnemers met de vergoeding van een jaar licentie voor de GoLivePhone apps. 

 

Op 14 december worden de certificaten uitgereikt in Leende en op 20 december in Heeze. Sterksel sluit aan waar het het beste past.

 

Mocht u ook willen deelnemen aan het project ZOEM zelfmanagement, er kunnen nog nieuwe leden aangemeld worden! Aanmelden kan via info@zcgraaggedaanleende.nl of bij Cintha Bax 06-20418416.

 

Digitaal Café en ZOEM Zelfmanagement in Leende

Het Digitaal Café is in september weer van start gegaan, in De Schammert in Leende, en sluit op ZOEM zelfmanagement in Leende aan. Hierdoor zijn de coaches breed inzetbaar.