Subsidie voor ZOEM... Meld u zich ook aan?

Zorgcoöperatie Graaggedaan heeft subsidie 

gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor initiatiefgroep ZOEM.

 

ZOEM staat voor Zelfstandig Onbezorgd En Mobiel met je smartphone.

 

Samen met het bedrijf Gociety uit Leenderstrijp is een programma opgezet om de digivaardigheid, vitaliteit en samenredzaamheid onder ouderen te vergroten.

 

De subsidie zorgt ervoor dat 200 extra deelnemers uit gemeente Heeze-Leende kunnen deelnemen aan dit programma. Klik hier voor het persbericht over de subsidie.

 

Het nieuwe programma ZOEM Zelfmanagement

Met het nieuwe programma ZOEM Zelfmanagement wordt u gestimuleerd om meer zelf te regelen met uw smartphone.

 

In de cursus komen de modules digivaardigheid, vitaliteit en samenredzaamheid aan bod. Hier zijn in samenwerking met Gociety diverse apps voor beschikbaar, waaronder een app die de activiteit van een deelnemer meet en de deelnemer stimuleert om vitaal te blijven.

 

Door middel van een slimme clip die aan de kleding wordt bevestigd worden bewegingen nauwkeurig gemeten in een app, maar kan ook een persoonlijk alarm worden geactiveerd die in geval van nood de buren of familie een bericht stuurt en alarmeert.

 

In de diverse modules komt alles aan bod om met de apps en de clip om te kunnen gaan en wordt er een sociaal netwerk om de ouderen gebouwd.

 

Ook de beginnende smartphone gebruiker wordt geholpen bij het gebruik van een smartphone in de module digivaardigheid, waardoor de cursus laagdrempelig en beschikbaar is voor alle ouderen.

 

U kunt zich aanmelden

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor het programma?

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cintha Bax (telefoonnummer 06-20418416) of met Zorgcoöperatie Graaggedaan (info@zcgraaggedaanleende.nl).

 

Klik op de onderstaande knop als u zich voor het programma aan wilt melden.

 

Bekijk ook dit filmpje van Gociety