Wereld-Alzheimerdag, 21 september

Op 21 september is Wereld-Alzheimerdag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie.

 

Het Netwerk Dementievriendelijk Heeze-Leende zet zich op deze dag in voor een dementievriendelijke samenleving en toont een bijzondere film, “The Father” met Anthony Hopkins  om dit belangrijke onderwerp te verkennen.

 

Dementievriendelijke samenleving

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar leven met Alzheimer of een andere vorm van dementie. De komende jaren zal het aantal mensen dat hiermee te maken krijgt sterk toenemen. Daarom zetten wij ons in voor een samenleving waarin begrip heerst over wat dementie inhoudt, waar mensen met dementie volwaardig kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij en waar zij geaccepteerd worden door hun omgeving.

 

We streven ook naar steun en ondersteuning voor mantelzorgers.

 

Film ‘The Father’

Op Wereld Alzheimer Dag , 21 september, willen we inzicht bieden in wat dementie betekent en hoe dit het leven van mensen kan beïnvloeden. In zowel 't Perron als in de Schammert draaien we de film “The Father”. Ster van The Father is Anthony Hopkins. Hopkins zet een fascinerend portret van een dementerende vader neer die bij zijn dochter inwoont in een comfortabel appartement in Londen. Maar zij gaat verhuizen naar Parijs en zoekt een nieuwe verzorger voor haar vader. Daar zit pa echter niet op te wachten…

 

Het verhaal geeft buitengewoon goed het proces van dementie weer en we zien de hoofdpersoon die langzaamaan zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De acteerprestaties en het onderwerp maken de The Father tot een zeer fraaie en indringende film. Het geeft de ziekte erkenning en verduidelijking en steekt een hart onder de riem voor mensen in een gelijksoortige situatie.

 

Voorafgaand aan de film is er een korte inleiding en na afloop is er ruimte voor een nabespreking of een persoonlijk gesprek.

 

Dit zijn de tijden

Donderdag 21 september: Film The Father

• de Schammert, Leende: 10.30 uur.

• 't Perron, Heeze: 19.00 uur.

 

Toegang is gratis

Aanmelden kan via deze pagina of aan de balie in de Bibliotheek in Heeze of Leende.

 

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Stuur dit bericht dan aan hem of haar door. Zelf ben je natuurlijk ook van harte welkom als je meer over dementie wilt weten.