Leende in actie tijdens het coronavirus

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan.

 

In Leende helpen we buurt- en dorpsgenoten graag, ook nu. Het burgerinitiatief ‘De helpende hand’ van TOB (Trots op Blaosdonk) en de welzijnsconsulenten in Leende sloegen daarvoor half maart de handen ineen. 

 

Vraag om hulp!

Hulp vragen vinden mensen soms moeilijk. Ze hebben het gevoel dat ze de ander met hun problemen opzadelen en lastigvallen. Schroom niet, weet dat we klaarstaan en dat we de helpende hand graag aanbieden. U moet het ons alleen wel laten weten...

 

AANMELDEN VOOR EEN HULPVRAAG OF LUISTEREND OOR?
bel 06 3956 2941 of mail naar info@zcgraaggedaanleende.nl

Heeft u behoefte aan een luisterend oor?

De welzijnsconsulenten en de Dorpsondersteuners Leenderstrijp hebben de afgelopen twee weken al meerdere personen proactief gebeld. Gewoon om even te vragen of het lukt en een praatje te maken. We kunnen het namelijk begrijpen als u zich zorgen maakt; om uzelf, uw familie, buren, vrienden en/of kennissen. En juist dan is een luisterend oor wel fijn want praten over uw zorgen lucht op.

 

Heeft u ook die behoefte maar hebben we u nog niet gebeld?

 

Bel de welzijnsconsulenten dan gerust zelf. De dames zijn bereikbaar op het nummer 06 3956 2941.

 

Praktijkvoorbeelden van hulp

‘De helpende hand’ en de welzijnsconsulenten ondersteunden daarnaast de afgelopen twee weken al meerdere buurt- en dorpsgenoten op het gebied van praktische hulp. Om een aantal voorbeelden te noemen zodat u uw hulpvraag ook kunt plaatsen: Ze deden boodschappen voor meerdere mensen. Mochten bij de apotheek medicijnen ophalen. En kookten gezonde maaltijden voor een aantal personen. 

 

De vrijwilligers vinden het geweldig om te kunnen doen en degenen die ze kunnen helpen zijn enorm dankbaar; een win-win-situatie toch?!

 

Heeft u ook een hulpvraag pak dan de telefoon en deel hem: 06 3956 2941.

 

Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@zcgraaggedaanleende.nl.

 

 

Ook vrolijkheid in deze moeilijke tijd!

Juist in deze moeilijke tijd is het belangrijk om toch positief te blijven. Daarom zorgden de vrijwilligers van ‘De helpende hand’ ook op meerdere momenten voor een hart onder riem.

 

Het begon met flinke stoepkrijttekeningen in het hele dorp en live muziek bij de flat op het Marijkeplein. Vervolgens mochten ze bloemen en planten weggeven aan diverse lokale ondernemers. Daarnaast verrasten ze ook het personeel van Leenderhof, ALDI, PLUS Smetsers en het Kruidvat met heerlijke baksels. En laten we de geweldige Berenjacht voor jong én oud niet vergeten!